sportisimo.ba

Željezničar uvjerljivo gazi ka tituli

Visokom 11:2 pobjedom nad ekipom Naprijed Željezničar je zadržao šest bodova prednosti i dva kola prije kraja prvenstva ga još samo teorija dijeli od titule. Sjajnu utakmicu za Željezničar Sport Team su odigrali Miljić Sergej i Miletić Luka koji su postigli četiri odnosno tri gola, u strijelce su se upisali i Subotić Mihajlo, Pajić Pavle, Šmulja Vuk te Alvir Đorđe. Utješne golove za Naprijed su postigli Bjeljac Kristijan i Tomić Danijel.

Nadajući se kiksu Željezničara BSK je golovima Rađenović Davida, Jović Strahinje, Prole Luke i Popović Teodora sa 4:0 savladao Vrbas.

Fantastičnu utakmicu završenu rezultatom 3:3 odigrali su Gorica i Mladost Farma Prom. Za Goricu su pogađali Jovičić Marko (x2) i Klisarić Nikola, strijelci za Mladostaše su bili Davidović Damjan, Krečar Andrej i Majdandžić Luka.

Golovima Ubiparip Marka, Radulović Jovana i Kačar Vasilija Sloboda M.Grad je sa 3:2 savladala Mladost za koju su zabili Stojanović Jovan i Kušljić Đorđe.

Spektakularnu utakmicu završenu rezultatom 5:4 odigrali su Progres i Spartak. U pobjedi Spartaka istakao se Kelman Miloš postigavši tri gola, strijelci su bili i Marić Luka te Bojić Jovan. Za Spartak su pogađali Grabež Danijel (x2) i  Šašić Sebastijan.

Najuvjerljiviju pobjedu kola upisao je Omladinac koji je golovima Stanković Mihaila (x4), Ćoćkalo Danila (x2), Grmaš Nikole (x3) i Dupor Nemanje sa 10:0 savladao Džaju.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.