sportisimo.ba

Vogošća petardom osigurala titulu

U pretposljednjem  21.kolo  strijelci su bili iznimno raspoloženi te su na četiri odigrane utakmice postigli čak 25 golova.

Vodeća ekipa Vogošće je potvrdila dominaciju i sigurnom 5:0 pobjedom nad Unisom osigurala titulu zadržavši šest bodova prednosti nad Spartom.  Strijelci za Vogošću su bili Muminović Amil, Kahvić Davud, Vladović Haris (x2) i Sadiković Nehru.

Nadajući se kiksu Vogošće Sparta je golovima sjajnog Sirćo Amera (x3) i Avdić Benjamina sa 4:1 savladala Soccer od kojega je preuzela drugu poziciju.

U borbi za drugo mjesto ostaju i Mlade nade koje su u golijadi sa 5:2 dobile La Paz golovima Nedić Leona (x2), Komić Rijada, Delić Tarika i Duro Ilhana. Za La Paz su pogađali Azemlahaj Egzon i Trgo Almin.

Najuvjerljiviju pobjedu kola upisao je Sporting koji je golovima fantastičnog Salan Galiba (x4) i sjajnog  Aćik Efecana (x3) sa 7:1 dobio Romaniju za koju je utješni gol zabio Mirić Boriša.

Utakmica Olimp-Novi Grad je registrirana rezultatom 0:3.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.