sportisimo.ba

Vodeća Vogošća Uvjerljiva

Lider  prvenstva ekipa Vogošće je bez problema upisala još jednu uvjerljivu pobjedu od 4:0 nad ekipom La Paza. Svoju ekipu do pobjede je vodio dvostruki strijelac  Amil Muminović. Jedan gol je postigao  Armin Mulavdić,  a loš dan La Paza autogolom je zaključio Nelvin.

U borbi za prvo mjesto ne posustaje niti ekipa Mladih Nada koja je rutinski sa 3:0 savladala Romaniju i tako ostala na drugom mjestu sa samo tri boda zaostatka za vodećom Vogošćom. Za Nade su pogađali  Ali Kosovac,  Nedim Klačar i  Tarik Delić.

Važna tri boda u borbi za vrh tabele upisala je ekipa Sparte koja je sa 2:1 savladala ekipu Olimpa golovima  Amela Sirće  i Amera, gol za Olimp je postigao  Luka Cicović.

Gostujuća pobjeda od 2:0 nad ekipom Sportinga ostavila je na trećem mjestu ekipu Soccera za koju su golove zabili Beširević Rijad i Junuzović Zlatan.

Derbi začelja je pripao ekipi pretposljednjeg Unisa koji je sa visokih 4:0 porazio fenjeraša Juvea golovima Šuta Ise, Kapo Emada i dvostrukog strijelca Omerović Armana.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.