sportisimo.ba

Vječiti derbi pripao FK Sarajevu

Odigrano je 16. kolo lige Pionira (Grupa A). Naravno, ovaj put najviše pažnje izazvao je “vječiti” derbi između dva najveća rivala FK Sarajeva i FK Željezničara. U Utakmicu je kao favorit ušao Željo, zbog bolje pozicije na tabeli te dobre forme, ali na terenu to nije izgledalo tako. Slavio je FK Sarajevo sa 3:1. Igrač utakmice i dvostruki strijelac zasigurno je Dazdarević Edib koji je odigrao sjajnu partiju a za FK Sarajevo pogodio je i Karić Zinedin. Za FK Željezničar u strijelce se upisao Jahić Džan u 21. minutu utakmice.

NK Ilijaš u fantastičnoj utakmici slavio je protiv FK Radnika iz Hadžića rezultatom 4:3. Hat-trick postigao je Kulić Emin a u strijelce se upisao i Husić Emrah. Za FK Radnik pogađali su Habibović Emir (x2) i Fatić Eldar.

FK Igman slavio je u gostima kod KMN Vogošće sa 2:3 iako je imao zaostatak od 2:0. Najprije je u kratkom vremenskom roku Sadiković Armin zabio 2 pogotka i izgledalo je da vodi svoju Vogošću ka nova 3 boda ali onda se bude dečki iz FK Igmana i preko Čamdžić Mirzeta (x2) i Mašović Alima preokreću u potpunosti rezultat i odnose 3 boda.

Lider prvenstva ekipa FK Batona rutinski je odradila posao i na mali korak je od osvajanja titule. Ovaj put bili su bolji od FK Slavije sa 3:1 a pogađali su Mahmutović Tarik, Polovina Faris i Berberović Dani. Za goste iz Istočnog Sarajeva pogodio je Grgić Filip.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.