sportisimo.ba

“Vječiti derbi” odlučuje šampiona

Odigrano je posljednje 18. kolo lige Pjetlića (Grupa A). Za odigrati je ostalo još zaostalo 13. kolo a ono će i biti najzanimljivije jer će nam dati šampiona! FK Sarajevo je u boljoj poziciji i ima 3 boda prednosti ispred Željezničara no Željezničar ima bolji međusobni omjer zbog pobjede u prvoj utakmici. Ostaje nam da vidimo ko će izaći kao pobjednik iz ove bitke.

U 18. kolu FK Sarajevo je teže od očekivanog slavilo protiv Bambinosa sa 2:3. Za FK Sarajevo pogađali su Morankić Adi, Bjelica Said i Softić Mak dok su za Bambinose pogađali Letić Nasr i Bektaš Arian.

KMF Tango je doživio poraz od FK Željezničara rezultatom 0:4. Za Plave s Grbavice pogađali su po 2 puta Ramić Imran i Suljević Džan.

ŠF Derby je savladao S.K. Tempo rezultatom 7:2. Dvostruki strijelci bili su Dudo Ajdin i Toroman Rijad dok su po jedan gol postigli Gavranović Emir, Goletić Tarik i Džomba Ajdin. Za Tempo je dva gola zabio vrlo dobri Lučić Đorđe.

FK Radnik iz Hadžića poražen je od ŠF Sparta rezultatom 1:4. Za Spartu su pogađali Čavčić Vedad i Šehović Ali dok je Alić Ahmed pogodio 2 puta. Za FK Radnik strijelac je bio Žunić Nidal.

FK Unis je upisao pobjedu protiv FK Igman sa 3:0, bez da je utakmica odigrana.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.