sportisimo.ba

Tenis: Zlato za Teu Kovačević u parovima

U teniskom klubu Mostar završen je Međunarodni juniorski turnir za juniore i juniorke do 14 godina. Turnir je iz kalendara Europske teniske federacije TE (Tennis Europe) a igrao se pod nazivom “Mostar Open 14&U 2022”. Najviše sudionika bilo je iz BiH i to 22, zatim iz Hrvatske (11), Srbije (5), Crne Gore (5) a na turniru su još sudjelovali juniori iz Slovenije, Francuske, Rusije, Bugarske, Njemačke, Češke, Italije, Kanade i Velike Britanije.
U konkurenciji ženski parovi sjajna bosanskohercegovačka tenisačica i po svemu sudeći buduća zvijezda ženskog tenisa Tea Kovačević zajedno sa Yelenom Lebaeu (FRA) osvojila je zlatnu medalju pobijedivši u finalnom susretu Anastasiju Čolović(SRB) i Anastasiu Sbtnevu(RUS) rezultatom 6-3, 6-4.

Almir Škrijelj, predstavnik Bosne i Hercegovine u pojedinačnoj konkurenciji sa statusom prvog nositelja turnira ipak nije uspio doći do finalnog ogleda, izgubivši u polufinalu od Rafaela Behra (HRV) rezultatom 6-1, 6-1. Hrvatski reprezentativac je na kraju došao do titule pobijedivši u finalu portugalca Goncala da Rosu Castra (6-3, 6-3).
Na ovom turniru osim navedenih tenisača pod zastavom BiH su još nastupili:
Fatih Halilagić, Ian Boloban, Novak Jacimović, Ana Savić, Mahir Butković, Sergej Ždralo, Alona Brzina, Nikolaj Dušanić, Nemanja Todorić, Ena Bećirović, Adna Proho, Andrija Pavlović, Najda Huremović, Danin Šaciragić, Bilal Katica, Amer Bećirović, Lana Puljić, Anđelina Janković i Emir Mujezinović.

Tea Kovačević
Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.