sportisimo.ba

Svjetsko seniorsko prvenstvo u hokeju na ledu treće divizije – Sarajevo 2024

U Sarajevu u periodu od petka 23.02.2024. do četvrtka 29.02.2024. godine planirano je održavanje Svjetskog seniorskog prvenstva u hokeju na ledu treće divizije – grupa „B“. Turnir će se odigrati u velikoj dvorani „Mirza Delibašić“ u sklopu centra Skenderija. 

Učesnici na ovom prvenstvu su reprezentacije: Singapura, Irana, Filipina, Sjeverne Koreje, Kineskog Hong Konga i domaćina Bosne i Hercegovine. Ukupno će na prvenstvu biti odigrano 15 utakmica, a naši hokejaši će prvi susret odigrati 23. 02. protiv Irana, a zatim protiv Kineskog Hong Konga (24.02.), te protiv Filipina (26. 02.) i Singapura (27. 02.). Prvenstvo će zatvoriti susret reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Koreje 29. 02.2024. godine. Sve utakmice naših hokejaša igraju se od 20 sati. 

Ulaz na sve utakmice je besplatan i iz hokejaškog saveza BiH pozivaju sve građane i ljubitelje zimskih sportova da podrže Ledene Zmajeve. 

Zvanični raspored prvenstva za reprezentaciju Bosne i Hercegovine:

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.