sportisimo.ba

Strijelci raspoloženi, na sedam utakmica viđeno 42 gola

Utakmicama 23.kola nastavljena je prvenstvena utrka Banjalučkih pionira.Strijelci su bili izuzetno raspoloženi te je na sedam odigranih utakmica viđeno čak 42 gola.

Vodeći Željezničar je sa visokih 0:6 u Šipovu nadigrao Goricu a fantastičnu utakmicu sa čak četiri postignuta gola odigrao je Šušnjar Filip, po jedan pogodak su postigli Grbić Nikola i Perduv Marko.

Čak 11 golova postignuto je u Banja Luci gdje je Omladinac sa 9:2 nadigrao Naprijed. Četiri gola za Omladince je postigao Lelić Đorđe, tri komada je zabio Ćoćkalo Danilo, dva komada je utrpao Stanković Mihailo. Cvijanović Jovan je sa dva postignuta gola ublažio poraz ekipe Naprijed.

Odličnu utakmicu je odigrala Džaja koja je rezultatom 2:2 uspjela iščupati bod protiv favorizirane ekipe drugoplasiranog BSK-a. Kezija Boris i Kahriman Leon su pogađali za Džaju dok su strijelci za BSK bili Bojanić Kristijan i Macanović Ognjen.

Golovima Grabež Danijela, Kaurin Strahinje i Jeftić Mateja Spartak je sa 3:1 dobio Vrbas za koji je pogodio Ćurlić Sergej.

Mladost je na krilima sjajnog Stojanović Jovana koji je postigao čak četiri gola sa 8:0 nadigrala Progres, u strijelce su se upisali i Smiljić Stanimir, Kovačić Tarik, Kušljić Đorđe te Sakan Ognjen.

Važne bodove u borbi za vrh osvojila je Sloboda M.Grad visokom 0:4 gostujućom pobjedom kod Lauše golovima Ćuso Pavla (x2), Rožić Darka i Kačar Vasilija.

Čelinac je golovima Rulić Novaka, Dević Nikole(x2), Nešić Luke i Ivanković Daria sa 5:0 savladao Mladost Farma Prom.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.