sportisimo.ba

Stolni tenis -najmlađi kadeti – Državni prvaci Zarubica Nemanja i Hadžović Mia

Preuzeto sa stranice Stonoteniskog saveza BiH, www.sts.bih.com

Proteklog vikenda (04.06.2022) u Sarajevu je održano Državno prvenstvo za najmlađe kadete i kadetkinje koje je organizovao STK “Bosna”, a gdje je učestvovalo ukupno 47 igrača u dvije kategorije.

U konkurenciji najmlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Zarubica Nemanja iz STK “Radnik” Bijeljina, drugi je bio Davidović Ognjen iz OSTK “Spin” iz Banja Luke, dok su treće mjesto podijelili igrači Đurić Njegoš i Panić Andrej iz STK “Kotor Varoš”

Kod najmlađih kadetkinja najbolja je bila igračica Hadžović Mia iz STK “Bosna” iz Sarajeva, drugo mjesto zauzela je Dragišić Sandra iz STK “Borac” Banja Luka, dok su treće mjesto podijelile Imamović Amra i Osmić Alma iz STK “Spin” Doboj Istok

U konkurenciji muških dublova  najuspješniji bili su Đurić Njegoš i Panić Andrej iz STK “Kotor Varoš” koji su u finalu porazili Marić Nikša i Bucalo Marko iz STK “Banja Luka”. Treće mjesto podijelili su parovi Davidović Ognjen i Đurić Vukašin iz STK “Spin” Banja Luka te Sučić Luka iz STK “CM” Vitez  i Tahirović Faris iz STK “Bosna” Sarajevo.

U konkurenciji ženskih dublova najbolje su bile Hadžović Mia iz STK “Bosna” Sarajevo i Kučuk Katarina iz STK “Kotor Varoš” koje su u finalu pobijedile Dragišić Sandru i Vujinović Irinu iz STK “Borac”  BL. Treće mjesto podijelile su Osmić Alma i Imamović Amra iz STK “Spin” Doboj Istok te Zlotrg Zara iz STK “Mladost” Zenica i Mehić Iman iz STK “Vitez”.

U miksu najbolji su bili Dragišić Sandra iz STK “Borac” BL i Davidović Ognjen iz STK “Spin” BL, a u finalu su porazili Hadžović Miu iz STK “Bosna” Sarajevo i Bajović Beriza iz STK “Aladža-A” Sarajevo. Treće mjesto podijelili su Kučuk Katarina i Đurić Njegoš iz STK “Kotor Varoš” te Mehić Iman i Zukan Enes iz STK “Vitez”.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.