sportisimo.ba

Sarajevo maksimalno i nakon četvrtog kola

Apsolvirano je i četvrto kolo grupe B Sarajevskih predpionira nakon kojega je na vrhu tabele ostalo Sarajevo sa maksimalnih 12 osvojenih bodova.

Tim sa Koševa je u četvrtom kolu rutinski odradio gostovanje kod Academice te je golovima Softić Maka (x2) i Čengić Amira slavio sa 3:0.

Prvu prvenstvenu pobjedu upisale su Mlade Nade koje su golovima Hadžidedić Leona i Komić Rijada sa 3:1 savladale Šampion za koji je utješni pogodak zabio Kamerić Ajdin.

Dobru formu na otvaranju sezone Bambinosi su potvrdili uvjerljivom 3:0 pobjedom nad Romanijom koja je ostala zakovana za dno tabele bez osvojenih bodova. Bambinose su do pobjede golovima odveli Glibanović Tarik, Bektaš Arian i Haramandić Vedad.

Početak sezone je svakako obećavajući i za Spartu koja je do treće pobjede (uz jedan remi) stigla uvjerljivom 4:1 pobjedom nad Novim Gradom. Golove za Spartu su postigli Šehović Ali, Hamzić Bakir, Nikšić Amar i Mrkulić Safer dok je utješni pogodak za Novi Grad zabio Uzunović Danin.

Kolo su zaključili Tango i Fair Play podjelom bodova rezultatom 1:1. Strijelac za Tango je bio Šćepanović Jakod dok je za Fair Play zabio Lindov Ahmed.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.