sportisimo.ba

Ljepotica kola pripala La Pazu

Fantastičnu utakmicu sa sedam postignutih golova odigrale su ekipe vodećeg La Paza i Sparte, a rezultatom 4:3 slavio je lider prvenstva. Dvostruki strijelac za ekipu La Paza bio je  Emil Bužo, po jedan gol su dodali  Samed Huseinović i  Adin Durmišević. Strijelci za tijesno poraženu Spartu su bili dvostruki  Ali Džomba. Gol je još postigao  Nedim Šahović.

Od borbe za prvo mjesto ne odustaje niti ekipa Tempa iz Ilijaša koja visokom pobjedom od 4:0 nad ekipom Željezničara drži drugo mjesto sa samo dva boda zaostatka. Za Tempo su pogađali  Emrah Durić,  Asad Hrvat te dvostruki strijelac  Tarik Anđelić.

Podjelom bodova, rezultatom 1:1 završena je utakmica između Mladosti Ilidža i Omladinca. Strijelac za Mladost je bio  Ismail Tursanović, a za Omladinac je zabio  Hamza Kučinar.

Ekipa Romanije je u derbiju donjeg dijela tablice deklasirala Dobrinju sa 5:1. Golove za pobjedničku ekipu su postigli  Novak Radović,  Kristijan Savić te odlični  Boriša Mirić koji je zabio tri gola. Slabašnu utjehu ekipi Dobrinje je donio pogotkom  Dani Smajlović.

Kolo su zaključili Ozren i Mladost, a slavio je domaći Ozren sa 3:0  Anela Zukića i  Semira Rizve koji je postigao dva pogotka.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.