sportisimo.ba

Lider prvenstva FK Sloboda pretrpio prvi poraz

ŠF Šampion 2017 sa 3:0 bolji od FK Sloboda

Jesenji dio prvenstva donio nam je zanimljive dvoboje a najzanimljviji igrao se između ŠF Šampion 2017 i lidera prvenstva FK Slobode. Na kraju rezultat je glasio 3:0 i to je bio prvi poraz FK Slobode u prvom dijelu prvenstva. Ovom pobjedom Šampion se priključio borbi za vrh i sada kasni samo 5 bodova za Slobodom. Junak susreta bio je Ibrahimović sa 2 postignuta gola dok je Pečković postigao 1.

FK Budućnost upisala je minimalnu pobjedu protiv SK Bambi. Strijelac jedinog gola bio je Ikanović Jasmin.

U Živinicama Mladost (Suha) poražena je sa 1:5 od OFK Eurogol. Ibrahimović i Čokić bili su strijelci 2 pogotka dok je Bajramović pridodao 1. Za domaćina pogodio je Džizić Arslan.

Jedini remi u ovom kolu vidjeli smo u susretu OFK Tuzla i NK Mladost (T). Rezultat je glasio 2:2. Gosti su imali prednost od 2:0 koju nisu zadržali i domaćin se vratio golovima Adrovića i Repića ali dalje od remija nije mogao.

Utakmice FK Proleter-Omladinac RMU, NK Mladost – Mladost (S), Konjuh – NK Mramor nisu odigrane odnosno upisane su rezultatom 3:0 za domaćine.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.