sportisimo.ba

Atletika: Kreće Dječja atletska liga Hercegovine

”Liga predstavlja korak naprijed za sport mladih, atletiku, suradnju klubova, razvoj atletike. Ovo je prva atletska liga u Hercegovini, koja će poboljšati atletiku kao sport.”

Uskoro kreće Dječja atletska liga Hercegovine. Naime, radi se o novom projektu koji su zajedno pokrenuli atletski klubovi iz Hercegovine, a to su: Škola atletike Mostar, Atletski Klub Brotnjo, Škola trčanja Sanus Motus Mostar, AK Zrinjski, AK Ljubuški, AK Leotar Trebinje i AK Pace Konjic. Svi klubovi iz Hercegovine su organizatori i sudionici. Svaki grad će biti domaćin jednog ili dva kola lige Mostar, Ljubuški, Konjic, Čitluk i Trebinje koje se također uključilo. ”Liga predstavlja korak naprijed za sport mladih, atletiku, suradnju klubova, razvoj atletike. Ovo je prva atletska liga u Hercegovini, koja će poboljšati atletiku kao sport. Nadamo se da će ova liga u Mostaru probuditi interes za izgradnju atletskog poligona (staze, jame, bacališta)”, rekao je Armin Duzić, osnivač Škole atletike Mostar. Ciljevi lige su popularizacija dječije atletike na području Hercegovine, okupljanje mladih, povećanje interesa za bavljenje sportom i atletikom, razvoj omladinske atletike BiH, druženje, zajedništvo i suradnja klubova iz Hercegovine, cijele BiH ali i šire. Na prvom kolu u Ljubuškom 27.3.2022. godine organizatori očekuju preko 200 mladih atletičara koji će nastupati u različitim disciplinama skakačkim, trkačkim, bacačkim. ”Ono što je najbitnije da će liga biti dostupna za svu djecu, te ne sumnjamo da će nam podršku pružiti i kolege iz drugih atletski klubova BiH. Svi ste dobrodošli”, poručio je Duzić.

Preuzeto sa ljubuski.net

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.