sportisimo.ba

Igman slavi titulu prvaka

Pregled 34. kola Omladinska liga BiH grupa Centar 1 – Juniori

NK STUPČANICA – FK FAMOS 1:2

Famos je na gostovanju savladao Stupčanicu, ali ipak na kraju nisu mogli do titule. Sezonu su završili na odličnom drugom mjestu, dok je Stupčanica na petoj poziciji. Golove za Famos postigli su Šopović Tarik i Holjan Asmir, a za Stupčanicu je pogodio Mahmutović Hasan.

FK RUDAR (B) – FK FAMOS I. ILIDŽA 0:2

Susret ekipa sa začelja tabele završen je pobjedom gostiju iz Istočne Ilidže. Strijelci za Famos bili su Samouković Aleksa i Tomašević Nikša. Famos I.Ilidža sezonu završava na 16. mjestu, dok je Rudar na 17. mjestu.

FK SUTJESKA – NK BOSNA 4:6

Uzbudljivu i efikasnu utakmicu odigrali su Sutjeska i Bosna, a na kraju su slavili gosti iz Visokog. Strijelci za Bosnu bili su Ašlama Berin (x2), Suša Benjamin (x2), Pirija Amar i Jusufović Eldar, a za Sutjesku su po dva gola dali Dragičević Miloš i Ristović Slaviša. Bosna završava sezonu na sedmom mjestu, a Sutjeska je deveta.

FK SARAJEVO – FK GORAŽDE 3:1

Sarajevo je slavilo pobjedu protiv ekipe Goražda i sezonu završava na trećem mjestu, dok je Goražde na osmoj poziciji. Golove za Sarajevo postigli su Bajrović Riad i dva puta Čahut Danin, a za Goražde je pogodio Čaušević Aldin.

FK SLAVIJA – FK IGMAN 0:3

Igman je sigurnom pobjedom na gostovanju kod Slavije osigurao naslov prvaka za ovu sezonu, dok Slavija završava na četvrtom mjestu. Golove za titulu postigli su Alić Hamza, Ligata Ali i Bostandžić Tarik.

NK SAŠK NAPREDAK – FK NOVI GRAD 1:1

Napredak i Novi Grad su podijelili bodove. Domaći su došli u vodstvo golom Čolaković Danina, a gosti izjednačili golom Podojak Ajdin.

FK UNIS – FK ROMANIJA 2:2

Duel ekipa iz donjeg dijela tabele završen je podjelom bodova. Strijelci za Unis bili su Bjelić Rijad i Spahić Eman, a za Romaniju su pogodili Matović Marko i Delipara Boris.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.