sportisimo.ba

Golijade obilježile kolo

Kompletirano je 4.kolo grupe B Sarajevskih predpionira , na vrhu tabele su se sa maksimalnim učinkom izdvojili Sparta i Academica dok je Juve pred kojim je očito mračna sezona zakovan za dno tablice bez osvojenih bodova sa -45 gol razlikom. Kolo su obilježile uvjerljive pobjede sa nestvarnim rezultatima a kao svojevrsni raritet se može izdvojiti činjenica da poražene ekipe nisu uspjele postići pogodak.

Pa da krenemo redom…

Bambinosi su na Koševu deklasirali, na otvaranju sezone slabašni Željezničar (0 osvojenih bodova iz tri odigrane utakmice, -19 gol razlika) rezultatom 9:0. Kvalitetnu timsku igru Bambinosa potvrđuje činjenica da se čak šest različitih bambinosa upisalo u strijelce. Po dva komada su zabili Sabljica Fejsal, Vujović Josip i Mihaljević Eman, mrežu Želje po jednom su zatresli Mehanović Benjamin,  Burović Vedad i Gušić Salih.

Fair Play je do prve ligaške pobjede stigao na spektakularan način te je sa 10:0 pregazio Ilijaš golovima Hadžović Danina, Muhović Džanana (x3), Bajić Tarika (x2), Hodžić Imrana, Bečirović Abdulaha (x2) i Karović Ajnura.

Prateći trendove kola Academica je sa nestvarnih 11:0 isprašila Juve i zadržala maksimalan učinak od četiri pobjede u isto toliko odigranih utakmica. Strijelci za Academicu su bili Đuzo Danin (x3), Rizvanbegović Tahir (x3), Karavdić Adin (x2), Karišik Arman i Škoro Anas (x2).

Golovima Bašević Miloša, Debelnogić Danila i Nešković Strahinje Sokolac je sa 3:0 nadigrao Betaclub koji je na taj način pretrpio prv ovosezonskii ligaški poraz.

Za standarde ovog kola Sparta je sa „skromnih“ 2:0 dobila Famos, strijelci su bili Hajrić Said i Šehić Amar.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.