sportisimo.ba

FK Sarajevo sa 5 komada ispratilo F.A Academica

Utakmicom ŠF Derby – Miske Akademija završeno je 4. kolo lige Predpionira 2010 (Grupa A). 30-tak prisutnih gledatelja na tribinima očekivalo je utakmicu sa velikim brojem golova a vidjeli su sjajne obrane vratara Miske Akademije Moćević Alema i Derbya Durmo Emana. Napadači nisu uspjeli pronaći put do mreže sjajnih vratara.

FK Sarajevo sa 5:1 bilo je bolje od F.A Academica. Academica nije mogla parirati Sarajevu iako je pružila vrlo dobar otpor. Za Bordo tim zabijali su Berhamović Tarik, Alibegović Nidal (x2), Salimović Nur i Grujić Nikola. Jedini gol za F.A Academica zabio je Zec Adin.

FK Radnik iz Hadžića i FK Famos Istočna Ilidža podijelili su bodove u zanimljivoj utakmici. Završilo je 1:1 a oba pogotka vidjeli smo u prvih 8 minuta utakmice. FK Radnik u vodstvo je doveo Đozo Ajnur a poravano je Logo Ifet iz kaznenog udarca. Mreže su do kraja utakmice mirovale.

FK Igman poražen je od S.K Tempo sa 2:3. Za Tempo su pogađali Šiljegović Matija, Pandurević Kristijan i Kovač Stefan a za FK Igman pogodio je Nikolić Teo dok je Janjić Pavle postigao autogol.

FK Novi Grad sa 0:5 nadigrao je Bambinose. Tarić Semir, Hurić Dženan, Gušo Eldin, Podbićanin Esar i Kreho Almir upisali su se u strijelce.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.