sportisimo.ba

Borba za naslov do posljednjeg kola

FK Olimp i Young Boys poravnati na vrhu

Utakmice 11. kola pružile su nam sve ono lijepo zbog čega gledatelji pohrle na tribine. Mnogo borbe, trke, dobrih poteza i prelijepih golova mogli smo vidjeti na svim terenima ovog sunčanog vikenda.

Young Boys svoju utakmicu nije odigrao i bodovi protiv ekipe La Paz će im biti naknadno upisani. Ekipa La Paz je istupila iz lige.

FK Olimp nije imao pravo na kiks. Neizvjesna utakmica protiv S.K Tempo mogla je otići i na stranu domaćina ali ipak kraj utakmice pripada prvoplasiranoj ekipi lige. Poveli su autogolom Andrića, i golom Mandića odlaze na 0:2. Ubrzo se Andrić iskupio za svoj nespretni gol i vraća nada S.K. Tempu da mogu barem do jednog boda. No međutim Mandić Matej postiže svoj drugi pogotak i potvrđuje pobjedu FK Olimpa.

Miske Akademija i OFK Mladost Ilidža podijelili su bodove. Rezultat je glasio 1:1 a pogađali su najprije dečki iz OFK Mladosti i to golom Gazibare, da bi bod svojoj ekipi donio Avdibašić.

Utakmicu s najviše pogodaka vidjeli smo između Fair – Play i FK Romanija. Neizvjesna utakmica s puno preokreta završena je 3:3 a pogađali su Čolović Davud (x2) i Kalkan Kerim za Fair – Play, dok su za dečke koji brane boje FK Romanije pogađali Lizdek Sergej (x2) i Jugović Vasilije.

FK Novi Grad je svoju 5. pobjedu ove sezone ostvario pobjedom protiv uvijek neugodnih Bambinosa. Gol vrijedan 3 boda postigao je Kusutra Vedad i tako postao heroj svoje ekipe.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.