sportisimo.ba

Borac osvojio titulu prvaka Premijer omladinske lige u-19!

Ekipa Borca je u odlučujućem, zadnjem kolu lige, pobijedila izravnog konkurenta za naslov prvaka, ekipu Sarajeva s 1:0 i tako osvojila titulu ovogodišnjeg prvaka. U neizvjesnoj utakmici, jedini gol na utakmici postigao je Ivan Grgić u 74. minuti utakmice. Pod vodstvom trenera Dragišića, titulu su osvojili sljedeći igrači: Damjanović Luka, Janjetović Srđan, Moconja Danilo, Šušić Savo,  Grgić Ivan, Vuković David,Popara Dejan, Kulašin Enver, Erić Boro, Račić Filip, Babić Marko, Vojvodić Đorđe, Nikolić Janko. Jotić Vasilije, Dragoljić Leontije-Luka, Radović Milan, Blagojević Goran, Pušić Marko. REDAKCIJA PORTALA SPROTISIMO ČESTITA IGRAČIMA I RUKOVODSTVU KLUBA NA OSTVARENOM USPJEHU !

Zanimljive su bile i ostale utakmice zadnjeg kola. Zrinjski je osluškivao rezultat iz Banja Luke pokušavajući ostvariti pobjedu protiv Željezničara. Ipak, vijesti iz Banja Luke nisu bile dobre a utakmica u Sarajevu završena je bez postignutih golova. Zrinjski je s osvojenim bodom uspio na tablici preteći ekipu Sarajeva i zauzeti drugo mjesto. Ekipa Slobode je nanijela visoki poraz ekipi Mladosti od 9:0. Strijelci su bili Pekarić Amar, Numanović Mustafa, Hasanović Haris, Mahmud Ali, Brkić Sanjin, Duraković Amir i trostruki strijelac Dedić Ahmed. Ekipa Zvijezde je golovima Okolić Dražena i Radović Luke pobijedila Tuzal City sa 2:0. Željezničar Sport Team bio je uvjerljiv protiv Radnika sa 4:1. Strijelci za domaću ekipu bili su Savatić Danilo, Bajić iloš, Jević ilan i Ćebić Nikola. Jedini gol za goste postigao je Milišić Mehmed. Široki Brijeg je pobijedio u gostima ekipu Krupe. Sve četiri gola postigao je Božo Prusina. Gostujuću pobjedu ostvarila je i ekipa Radnika koja je pobijedila Rudar sa 1:0. Jedini gol postigao je Sergej Manojlović.

Podijeli članak:

Posljednje dodano

Pročitajte još

Izaberi kategoriju

Prijavite se na naš newsletter

Pridružite se našoj ekskluzivnoj newsletter listi i budite u tijeku svih sportskih događaja omladinskog i dječjeg uzrasta.

Prijavom se slažem da se moji podaci obrađuju u skladu sa uvjetima korištenja portala.